קציצות בקר ברוטב עגבניות

1 שע' הכנה
  • 6 מנות
  • Type: בשר שחון
אופן ההכנה

 

מצרכים:

  •  (450 גרם) בשר בקר טחון
    1/2 כוס פירורי לחם
    1/4 כוס בצל קצוץ דק
    2 שיני שום, קצוצות
    1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
    ביצה 1
    1/2 כפית מלח
    1/4 כפית פלפל שחור
    1/4 כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה לקצת חום)
    שמן בישול לטיגון

לרוטב 

פחית אחת  עגבניות מרוסקות
1/2 כוס בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום, קצוצות
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית בזיליקום מיובש
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הבשר הטחון, פירורי הלחם, בצל קצוץ דק, שום טחון, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, מלח, פלפל שחור ופתיתי פלפל אדום (אם משתמשים). מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

מעצבים את התערובת לקציצות בקוטר של כ-1 עד 1.5 אינץ' (2.5 עד 4 ס"מ). אפשר להרטיב את הידיים במעט מים כדי למנוע מהתערובת להידבק לידיים.

מחממים מעט שמן בישול במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את הקציצות בקבוצות ומבשלים עד שהן משחימות מכל הצדדים ומבושלות, כ-8-10 דקות לכל מנה. מעבירים את הקציצות המבושלות לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.

באותה מחבת, מוסיפים עוד מעט שמן במידת הצורך ומטגנים את קוביות הבצל והשום הטחון עד שהם הופכים שקופים וריחניים, כ-2-3 דקות.

מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, סוכר, מלח ופלפל. מביאים את הרוטב לרתיחה ונותנים לו להתבשל כ-10-15 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולרוטב להסמיך מעט.

מחזירים את הקציצות המבושלות למחבת ומבשלים ברוטב העגבניות למשך 10-15 דקות נוספות, מוודאים שהקציצות מחוממות.

טועמים את הרוטב ומתקנים את התבלינים במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או סוכר לפי העדפתכם.

מגישים את הקציצות ורוטב העגבניות על פסטה מבושלת, ספגטי או עם לחם פריך.

תהנה מהקציצות תוצרת בית שלך ברוטב עגבניות!

 

מוצרים מהמתכון

Array ( )